Předporodní povídání – 6 besed

By Katka Kadlecová, 16 února, 2018

Kdy: jednou týdně, duben – květen 2018, každý čtvrtek

 

Předporodní povídání je sestaveno ze šesti  samostatných besed, které jsou věnované tématům souvisejících s těhotenstvím, porodem a péčí o novorozence. Povídání je určeno pro nastávající rodiče a jejich blízké.

 

  • 5. 4. (čtvrtek) 15.00-17.00 h – povídání s lékařkou MUDr. Martinou Findejsovou, která pracuje na Gynekologicko-porodnickém odd. ve Svitavách.
Beseda o posledním měsíci před porodem a porodu samotném – na co se připravit a co vše Vás může potkat.

 

  • 19. 4. (čtvrtek) 17.00-19.00 h – povídání s lékařkou MUDr. Danielou Juklovou
Beseda: Péče o novorozence – výbavička pro novorozence, základní péče o miminko v porodnici a doma (koupel, oblékání, první vycházka, očkovací kalendář), spánek, syndrom náhlého úmrtí kojence, jaká „trápení“ mohou v prvních týdnech po narození nastat (ublinkávání, bolení bříška aj.)

 

  • 26. 4. (čtvrtek) 17.00-19.00 h – povídání s fyzioterapeutkou Soňou Kováčovou, DiS., která se zabývá mj. léčbou dětí s vadným držením těla a skoliózou.
Beseda o správném držení těla a skolióze – jak těmto problémům možno předejít správnou manipulací s miminkem.

 

  • 3. 5. (čtvrtek) 17.00-19.00 h – povídání s laktační poradkyní Lenkou Tulisovou
Beseda o správném kojení – příprava na kojení, vliv porodu na kojení (po přirozeném porodu nebo po císařském řezu), význam kontaktu kůže na kůži, samopřisátí, první dny po porodu, správná technika kojení.

 

  • 10. 5. (čtvrtek) 16.00-18.00 h – povídání s fyzioterapeutkou Mgr. Veronikou Žáčkovou
Beseda na téma “Moje pánevní dno” – předporodní a poporodní péče o pánevní dno, vysvětlení péče o jizvy po porodním poranění či císařském řezu, instruktáž základních cviků na posílení svalů pánevního dna, prevence inkontinence moči.

 

  • 17. 5. (čtvrtek) 15.00-17.00 hpovídání s porodní asistentkou Lucií Přikrylovou
Beseda o šestinedělí – jak probíhá, co očekávat, a proč jsou první týdny s miminkem tak důležité.

 

Cena celého kurzu: 400 Kč (os.) / 500 Kč (pár), Cena za jednotlivé besedy: 80 Kč (os.) / 90 Kč (pár). Přihlásit se můžete na: prihlasse@matami.cz.

What do you think?

Napsat komentář

%d blogerům se to líbí: