Cvičení s Danou

By Lenka Brennan, 13 února, 2017

Dana Matejsková

spoluzakladatelka, členka a organizátorka RC MaTami, vedoucí programu zdravého životního
stylu, především působí v oblasti zdravé výživy (lektorka zdravého vaření) a sportu (vedení
pohybových aktivit, lektorka skupinových forem cvičení).

Vzdělání: Univerzitu Hradec Králové, Semináře a přednášky z oblasti zdravé výživy, prevence civilizačních chorob a léčba obezity. Absolventka školení ve Vídni, kampaň „Víte, s čím si hrajete?“, držitelka certifikátu The European Activists Training of „Stop Toying Around! (2010), v roce 2011 navštěvovala vzdělávací kurz RESPEKTOVAT a BÝT RESPEKTOVÁN ( akreditace MŠMT  ČR). Vzdělání v oblasti sportu, akreditace MŠMT ČR: 2009 diplom Cvičitel kondičního posilování, 2010 Fitball diplom, 2010 Bodystyling II. Diplom, 2012 certifikát FISAF FITNESS CORE, 2012 FISAF Bodystyling Instruktor I., II. a III. Stupně, 2012 FISAF Fitness Instruktor, 2012 specializace Cvičení s THERABANDY, Aerobic Dynamic Kickbox, Funkční trénink, Cvičení na gymballech, 2012 Osvědčení Metodika cvičení rodičů s dětmi, 2012 Osvědčení Inspirace hravou tělesnou výchovou, 2016 osvědčení Instruktor Body and Mind, 2016 certifikát Yoga, Yogalates, 2016 certifikát PortDeBras, 2016 certifikát TBA, 2016 diplom Čakra yoga, 2016 diplom Bodystyling

 

Na jaké cvičení se s Danou můžete těšit?

Aktuální informace na stránce na facebooku zde

Pondělí:  POWER YOGA 19.00 – 20.00 h v ZŠ TGM zrcadlový sálek

Úterý:   METABOLIC TRAINING/HIIT/TBA 19.00 – 20.00 h , ZŠ TGM zrcadlový sálek

Do zrcadlového sálu je nutné si vzít cvičební podložku!

Čtvrtek:  METABOLIC TRAINING/HIIT/TBA 19.00 – 20.00 h , ZŠ TGM zrcadlový sálek

Do zrcadlového sálu je nutné si vzít cvičební podložku!

Pátek:   JEMNÁ YOGA 18.00 – 19.00 h  v MaTami

Neděle:  METABOLIC TRAINING/HIIT/TBA  18.00 – 19.00 h v MaTami

NOVĚ Dětská joga v MaTami – pro více informací, který den a v jakém čase bude joga pro děti probíhat sledujte naše webové stránky nebo facebook.

 

POWER YOGA se začala cvičit v USA v druhé polovině devadesátých let, kdy několik cvičitelů jógy hledalo způsob, jak ji přiblížit širšímu okruhu lidí a udělat ji více dynamickou. Důraz je kladen hlavně na sílu a ohebnost. Výhodou power jógy je, že se nezaměřuje pouze na hlavní svalové skupiny, ale také na hluboko uložené stabilizační svaly, které pomáhají držet rovnováhu, zachovávají správné držení těla a napomáhají udržet zdravé klouby a páteř.

METABOLIC TRAINING je intervalový trénink, střídá kardio zátěž s posilováním v dokonalém technickém provedení. Jde o styl pohybu, u kterého je možné nacvičit technické provedení a sledovat růst výkonu. Již od počátku vás může překvapit vysoké tempo. Zapotíte se už při rozběhání a rozcvičce. Základním principem je spalování většího množství kalorií, přičemž se docílí zrychlení metabolismu během i po tréninku.

HIIT (high intensity interval training, česky vysoce intenzivní intervalový trénink) je složen z technicky nenáročných cviků, které zvládne skoro každý. Podstatou tréninku je střídání maximální intenzity a nízké intenzity cvičení.

TBA (total body advanced) je skupinové cvičení zaměřující se podobně jako

METABOLIC TRAINING na kombinaci jednotlivých složek naší kondice: vytrvalost, rychlost, sílu koordinaci a flexibilitu. Toto cvičení vás posune zase o kousek dál ve vašem snažení. Můžeme pro zvýšení intenzity zapojit různé typy zátěže (činky, gumičky, …).

 

What do you think?

Napsat komentář

%d blogerům se to líbí: